A Decent projekt felhívása

Kedves Fiatalok!     

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozatának (SZEFIT) szeptemberi első országos találkozóján (és korábbi rendezvényeinken is) megfogalmaztuk: szükségünk van képzésre annak érdekében, hogy a szakszervezettel létének, szerepének fontosságát mi magunk minél sikeresebben tudjuk hangsúlyozni kollégáink felé, ezáltal a tagszervezéshez is sikeresen hozzájáruljunk.
Kívánságunk valóra válik! Örömmel értesítelek Titeket, hogy a Norvég Alapból sikerült a SZEFIT-nek pályázatot nyerni, melyet a képzésünkre tudunk fordítani!

A DECENT projekt keretén belül 4 x 25 fő képzésére van lehetőség, melyet 4 különböző helyszínen és időpontban tartunk meg, hogy alkalmad legyen a hozzád legkönnyebben megközelíthető és a neked legmegfelelőbb időpontot kiválasztani.

SZEGED április 19 - 21.

ZAMÁRDI május 10 - 12.

NYÍREGYHÁZA május 31. - június 2.

GYŐR június 28 - 30.

A képzések tematikája és előadói mind a 4 alkalommal ugyanazok!

SZÁMÍTUNK RÁD - VÁRUNK TÉGED!

Kérlek, mielőbb jelentkezz, ha részt szeretnél venni valamelyik képzésen! (Egy személy csak egy képzési alkalmon vehet részt.)

Visszajelzésedet legkésőbb a kiválasztott képzési időpont előtt 2 héttel várjuk e-mailben a nagy.viktória@szef.hu címre a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével!


Előadók

  dr. Horváth István (ügyvéd, c. egyetemi docens PhD - ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék.)

  "27. éve vagyok a jogászi pályán. Mindig munkajoggal foglalkoztam, csak időnként mezt váltottam. Voltam egyetemi tanársegéd, munkaügyi minisztériumi főosztályvezető, adóhivatali személyügyi vezető és miniszterelnöki hivatali kormány-főtanácsadó. 2010-től visszatértem ügyvédnek, az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében a munkajogi képzések felelőse vagyok.Oktatok iskolai rendszeren kívül is, szaklapokban publikálok cikkeket, és ha a jogalkotás úgy hozza, könyvet is írok. A munkajog terheit kompenzálandó, a Tax & Roll Zenekarban dobolok. Nem munkaviszonyban ..."

  Neumann László (Szociológus, PhD, a munkaügyi kapcsolatok kutatója)

  1983-tól 2011-ig a Munkaügyi Kutatóintézetnél, illetve jogutódjainál volt szakértő, 2002-től az MTA Politikatudományi Intézetének külső kutatója, jelenleg nyugdíjas, szabadúszó. 1988-tól 1994-ig szakszervezeti tanácsadó. Tanított az ELTÉ-n és a Corvinus Egyetemen, számos hazai és nemzetközi publikáció szerzője. Jelenlegi kutatási témái a munkahelyi viszonyok és munkaügyi politika számos területét ölelik fel: az országos és ágazati érdekegyeztetést, a decentralizált kollektív alkut, a szakszervezetek megújulási törekvéseit, a közszféra és a külföldi tulajdonú cégek munkaügyi viszonyait, az Európai Uniós csatlakozás és az új Munka törvénykönyve munkahelyi hatásait.

  Potápi Rita (tréner - tanácsadó)

  „ A tárgyalástechnika alapvetően két fő irányzatot, stratégiát határoz meg, de ezeket több különböző néven emlegetik: például érdek alapú (együttműködő) vagy helyezkedő (versengő). Melyik a célravezető egy kollektív tárgyalás során? Hogyan is készüljünk fel a tárgyalásra? Mi mindent kell tudnunk már előtte? Hogyan készüljünk fel a váratlan dolgokra? Ezek és hasonló kérdések fogalmazódhatnak meg bennünk a felkészülés során. Célom, hogy rámutassak egy-két olyan lehetőségre, amely mindenkiben ott rejlik, és mégis sokan nem használják ezeket a képességeket. „Felkészülés, felkészülés, felkészülés” – ez a jó tárgyalás titka – és mindez tanulható! Játékosan, szituációkban, tréningszerűen, a gyakorlati példákon keresztül – így tanulhatunk a legtöbbet és ez az amely a mindennapjainkba is beépíthető és használható. Tanuljunk, készüljünk és tárgyaljunk közösen!”

  Ladó Mária (címzetes egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem)

  Tudományos kutatóként kezdetben munkaszociológiai, munkaügyi és munkaerőpiaci empirikus elemzéseket végzett. Tudományos érdeklődése az 1990-es évek elején fordult az Európai Unió irányába. Kezdetektől részt vett Magyarország Európai Uniós felkészülésében. Munkaügyi és szociális kérdésekre, a munkaügyi kapcsolatok és a szociális párbeszéd témájára specializálódva a szakértői delegáció vezetője volt a csatlakozási tárgyalások során. Európai Uniós munkáját a kormányzatban folytatta, a munkaügyekért, szociális kérdésekért felelős mindenkori minisztériumban. Az elmúlt évtizedekben szakértői munkájára visszatérően támaszkodott az Európai Bizottság és a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal. Több felsőkokú intézményben közel két évtizede oktatja a munkaügyi kapcsolatok és a szociális párbeszéd tantárgyakat.

Jelentkezési lap letöltése

Pdf letöltés


Decent Projekt program letöltése

Pdf letöltés


Akik a képzéseinken résztvesznek

Összes - Szeged - Zamárdi - Nyíregyháza - Győr